This Canberra family home in the suburb of Nicholls has been deliberately designed and sited to make the best use of much sought after views to the Gold Creek Golf Course and permit good solar gain from the opposite side of the block.

The combination of high-pitched roofs and lower pitch linking elements create a collection of forms that break down the scale of the development.

The house has been designed with a long east-west axis to allow the dwelling to be essentially one room wide across the main living spaces thus permitting sunlight from one side and the views of a championship golf course to the other.

The development of pavilions has enabled the spaces between them to provide the basis for outdoor entertaining areas that relate intimately with the living spaces adjacent. This house has won several awards including “House of the Year” in the MBA awards

project credits
Project Architect: Tony Trobe
Design Architect: Tony Trobe
Structural Consultant: Ron Rogers, Rogers and Jefferis
Photographer: Tony Trobe


All content © copyright TT Architecture 2017