The conceptual framework for this dual occupancy in Deakin, directly behind the Prime Minister’s residence, flows from the physical considerations of a corner block location and the client’s requirement for a very liveable and “retirement friendly” home.

The kernel of the scheme is the idea that the main living space is effectively as “one-room thick”. This idea allows for a strong relationship between font and back and from the everyday areas to the sunny northern pocket

In order to enable good sun penetration into the family room in colder months and enclose dramatic volumes in the central space the Architect has introduced a bold, visually arresting play of curving and floating roof elements

project credits
Design Architect: Tony Trobe
Project Architect/Draftsman: Phil Dale
Interior design: KMD Design
Structural Engineer: Ron Rogers
Photographer: studio2point8 & Tony Trobe
Builder: Vogue Constructions



All content © copyright TT Architecture 2017