In response to the client’s brief, Tony created a sustainable, light filled home where solar gain was dramatically increased through the use of a void space that also serves to link the upper and lower levels. The inside now cleverly links to the outside with flowing connections to the garden making this a very liveable home for a young family.

The client’s brief was for an energy efficient, contemporary home within which to raise their two young children. The existing home had little connection to the outside and was poorly oriented on the block with a general lack of light and space. The clients had recently renovated the kitchen and wished to retain it if possible.

In developing the client’s brief an adventurous approach to materiality allowed for the use of new and locally permissible materials such as Zincalume cladding.

“we are really happy with the house and it is a tribute to all the hard work of you (TT Architecture)Wayne (the builder) and his team” project credits
Design Architect: Tony Trobe
Interior Design: Deb Cook (TT Architecture)
Structural Consultant: Northrop
Builder: Torres Building
Photographer: Tony Trobe

All content © copyright TT Architecture 2017