This project has been designed in response to a very clear and precise brief from clients literate in both design and environmental issues.  They were a pleasure to work with.

The site is located adjacent to Lake Burley Griffin, Canberra in an area set aside by the local Government as an experiment investigating a different planning mode in an effort to increase urban density in the Territory.

Although located on a relatively small block the bones of this site facilitate a building design characterised by an elongated east-west axis. This configuration promotes good solar access which is appropriate for a continental climate and enables the key living areas to be clustered around a private north facing courtyard.

click here to continue description

project credits
Completed: 2011
Design Architect: Tony Trobe
Project Architect/Draftsman: Ralf Detjen
Interior design: KMD Design
Structural Engineer: Northrop
Photographer: studio2point8
Builder: Mathew Hall


All content © copyright TT Architecture 2017