What started out as a very modest brief to construct a rural retreat for a Jon and Leslie East has evolved into a somewhat more exotic beast. While still very simple and compact in plan form the final resolution of the architectural forms has produced a dramatic and iconic response.

The siting of the house in a wooded glade with views of the Araluen Valley and close to Braidwood in New South Wales has taken a sensible compromise between ensuring suitable solar gain and paying homage to the spectacular outlook.

The dramatic cantilevered roof form, dark and informal blade stone wall, floating floor structure and minimalist finishes have combined to produce an architecturally significant response to a simple brief.

project details
Design Architect: Tony Trobe
Project Architect: David Simon, David Jameson
Structural Consultant: Ron Rogers, Rogers and Jefferis
Photographer: Tony Trobe & studio2point8



All content © copyright TT Architecture 2017