This project involved almost entirely rebuilding an existing tired and poorly constructed dwelling sitting on one of the most spectacular sites on the south coast of New South Wales. Located at Billabong Place for clients are Ken and Irene Buckley this house is a bold architectural statement.

The gently curved steel roof elements of the new structure are appropriate for the beach side setting. The tower element at the front provides a dramatic statement of entry and a significant vertical counterpoint to horizontal lines of the rest of the dwelling.

The main living areas are located at the upper level of the building as is the large and open master bedroom suite. The expansive commercial style glazing stretching the full length of the house affords excellent opportunities to watch the continually changing weather patterns. The comings and goings of whales and dolphins which are frequent visitors in this part of the world provide great natural theatre.

project credits
Design Architect: Tony Trobe
Project Documentation: Phil Dale
Structural Consultant: Ron Rogers, Rogers and Jefferis
Photographer: Tony Trobe


All content © copyright TT Architecture 2017